Навигация

24Май


Изтегли изображение: [1] 

43-ма състезатели продължават във втория тур на Балетния конкурс

20.07.2018 | 14:58

43-ма състезатели от 15 страни продължават във втория тур на Международния балетен конкурс Варна 2018. От тях 18 са в младша възраст, а 25 – в старша. Сред тях са и трима участници от България, които спечелиха вниманието на международното жури, водено от легендарния проф. Владимир Василиев. Вторият тур започва в Летния театър на 21-ви юли, събота, от 21 ч. и ще продължи до 24-ти юли.

 

18-годишният Георги Капитански игра вариация от класическо  па-де-дьо на Обер в последната състезателна вечер на първи тур и е сред състезателите, които продължават. На сцената ще бъдат отново и артистите от националния балет - Джон Абенанти и София Цуцакова, които представиха па-де-дьо на Търговеца и Робинята от балета „Корсар“ на Адам.

 

Във втория тур по регламент класически образци и съвременна хореография ще покажат представители на Белгия, Бразилия, Канада, Аржентина, Франция, САЩ, Унгария, Португалия, Япония, Китай, Германия, Великобритания, Чешката република, Италия. Най-много са представителите на Корея, чиято група от самото начало е най-голяма.

 

Междувременно в зала „Хореография“ в Двореца на културата и спорта продължават занятията от програмата на съпътстващата  част -  Международна лятна балетна академия, с над 100 участници.

 

В продажба са билетите за всички конкурсни вечери -цените за втория тур започват от 10 лв., за третия- от 18 лв., а за двете галавечери – от 25 лв. Билетите могат да се купят от ДКС, Летния театър и мрежата на Eventim в цялата страна.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

23.05.2019 | 16:51

Съобщение

Във връзка с провеждането на избори за членове на Европейския парламент на 26-ти май 2019 г. се забранява продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене и други...
виж всички