Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1]  [2] 

3800 ученици се включват в кампания срещу противообществените прояви

15.04.2019 | 15:43

3800 ученици от 43 училища ще се включат в  кампанията „Открити дни на Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“. Инициативата ще се проведе от 15-ти до 30-ти април, а организатори са дирекция „Превенции“ към Община Варна,  комисиите за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в партньорство с  Областната дирекция  на МВР.

 

Старт на кампанията бе даден днес с участието на 300 шестокласници от варненски училища, възпитатели и  членове на комисиите.  По време на събитието бяха наградени победителите в конкурса за есе и рисунка на тема: „Доброто е моят избор“, а театър „Наш Свят“ представи мултимедийния спектакъл „Еднорог“, с автор и режисьор Ива Панева.


Основната цел на кампанията е учениците от I до XI  клас да се запознаят по-подробно с негативните последиците от проблемни поведения, с които могат да се сблъскат в своето ежедневие – агресия, употреба на психоактивни вещества, опасности в интернет, рисково сексуално общуване  и  въвличане в трафик на хора. Успоредно с това младите хора ще бъдат запознати със  Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и дейността на комисиите, центровете и консултативните кабинети за социална превенция. Дейностите включват още над 120 беседи, презентации и тематични часове, проведени по метода „връстници обучават връстници”, прожекции на филми, както и девет спортни прояви и игри.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички