Навигация

23Апр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

15 училища се включиха в първия кръг на спортния празник „Бързи и сръчни“

09.11.2018 | 12:14

Петнадесет училища от град Варна, с повече от 180 деца на възраст между 9-10 години, взеха участие в спортния празник „Бързи и сръчни“. Състезанието се проведе в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия. Инициативата на Дирекция „Спорт“ към Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

 

Отборите на училищата включваха по 5 момчета и 5 момичета от IV клас. След пробягване на трасето - спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена се оказаха отборите на ЧОУ „Малкият Принц“, ОУ „Васил Априлов“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Найден Геров“.

 

Победители в спортния празник „Бързи и сръчни“ за IV-ти клас са СУ „Найден Геров“. Сребърните медали грабнаха учениците ОУ „Васил Априлов“, а бронзовите - от СУ „Димчо Дебелянов“. Победителите получиха купи, медали и грамоти, осигурени от Общината Варна. Проведена бе и томбола, като най-големият късметлия се оказа Йоан от СУ „Неофит Бозвели“, който спечели велосипед.

 

Следващото издание „Бързи и сръчни“ ще се проведе на 20-ти ноември за учениците от III клас.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

20.04.2019 | 13:18

Съобщение

Във връзка с полагане на асфалт на бул. “В. Левски” в участъка от ул. “Подвис” до кръговото кръстовище на бул. “Цар Освободител” на 22-ри април, понеделник, от 8 ч. до 18 ч. ще бъде затворено за...
виж всички