Навигация

14Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

120 третокласници се включиха в „Бързи и сръчни“

14.03.2018 | 14:53

Втори кръг от спортният празник „Бързи и сръчни“ за III клас се проведе в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия. В надпреварата се включиха 11 варненски училища, с над 120 участника.  Състезанието, което се проведе вчера, бе организирано от дирекция „Спорт“ при Община Варна.

 

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от III клас и две резерви. Състезателните дисциплини включваха спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 30 метра. Първото място зае СУ "Найден Геров“, среброто остана при ОУ "Васил Априлов", а на трето и четвърто място са СУ "Димчо Дебелянов“ и  ЧОУ "Малкия принц"

 

Днес се провежда състезание по лека атлетика за I-II клас в СК „Локомотив“, а утре (15-ти март) в залата на Първа ЕГ е вторият кръг от „Бързи и сръчни“ за II клас.

 

През месец април е заложен и финалният трети кръг, в който ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди. Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

26.11.2018 | 11:21

Съобщение

ОП "Комплекс за детско хранене" информира, че поради повреда на автомобил, доставката на храна днес 26-ти ноември, ще се забави с 10 до 15 мин. в следните обекти: Иван Кацарски - ж.к."Възраждане",...
виж всички