Навигация

2Юни

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Варна отбеляза 115 години от смъртта на Капитан Петко Войвода

07.02.2015 | 15:00

С гърмежи от автентични български възрожденски оръжия, днес Варна отбеляза 115 години от гибелта на един от най-светлите български революционери, посветил живота си на освобождението на беломорските българи и обединението им с България – Капитан Петко Войвода.


Венци и цветя на гроба на воеводата поднесоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на Обс Варна, районните кметове, представители на тракийските дружества от цялата страна, граждани и гости на града. Заупокойна молитва отслужиха свещеници от Варненска и Великопреславска митрополия.


Панихидата е организирана от Тракийско дружество "Капитан Петко Войвода" - Варна. Гости и дейно участие взеха също и сдружение "Родопски хайдути", сдружение клуб миноносец "Дръзки", гайдари от състава "Капитан Петко Войвода " с ръководител Иван Балабанов, сдружение "Пазители на българщината" и др.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

29.05.2020 | 17:59

Съобщение

Във връзка с шествие във Варна, с което се открива мотосезонът, се налага да бъде освободена таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“ от превозни средства на 30-ти...
виж всички