Навигация

18Юни


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Варна спечели приза „Най-перспективен град“

17.03.2014 | 13:23

Морската столица Варна получи наградата „Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.  Призът е част от класацията на Дарик радио и вестник „24 часа“ – „Най-добър град за живеене в България - 2013“. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева връчи наградата на кмета на Варна Иван Портних.

 

„Варна има сили и възможности да бъде най-добрият град за живеене, защото днес моторът за неговото развитие е волята на хората за промяна. Амбицията ни е да възродим града, затова догодина със сигурност ще претендираме за челното място в тази  класация“, заяви Иван Портних. Като примери за активна работа с конкретни резултати той даде рестартирането на европейските проекти, ремонтите на главните булеварди и на централната пешеходна зона, изграждането на нови детски градини, обновяването на градския транспорт.

 

Кметът на Варна поздрави колегите си от Бургас и Велико Търново, които спечелиха титлата „Най-добър град за живеене за 2013 г.“ „И двата града заслужават призовете. Бургазлии засега водят с една обиколка пред нас, но ние бързо набираме скорост. Не случайно Варна е сред финалистите в надпреварата за Европейска столица на културата през 2019 г.“, припомни той.

 

Победител в категорията „Най-добър малък град" стана Аксаково, призът „Най-бързорастящ град" взе Несебър,  а „Най-добър български град извън пределите на страната" - сръбският Димитровград. През 2013-та година София е бил „Най-добър бизнес град" и „Най-добър град за културен живот".

Последни новини
виж всички

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

25.05.2018 | 11:39

Съобщение

Във връзка с Черешова задушница на 26-ти май /събота/, от общинската фирма „Градски транспорт“ информират, че автобусни линии 40, 18, 118, 118 А и 55 ще се обслужват със следното разписание:...
виж всички