Навигация

24Фев


Изтегли изображение: [1] 

Варна спечели приза "Най-добър град за живот на младите"

31.03.2015 | 15:00

След като Варна бе обявена за Европейска младежка столица за 2017 година,  морската столица спечели и титлата „Най-добър град за живот на младите“, част от националната кампания на „Дарик радио“ и вестник „24 часа“. Лично президентът Росен Плевнелиев връчи приза на кмета Иван Портних по време на церемония в София.

 

Решеният проблем с липсата на места в детските градини, ремонтът на 230 детски площадки на територията на града, качественото средно образование, разнообразието от висши учебни заведения, възможностите за забавление и ниската младежка безработица са само част от предимствата, които наклониха везните в полза на Варна. Отчетени бяха и заслугите на хилядите младежи, които се включиха като доброволци в помощ на пострадалите от наводнението в кв. „Аспарухово“.

 

В тазгодишната класация участват всички 27 областни града в страната, които са оценявани по 31 критерия, обединени в десет групи, свързани с икономиката, здравеопазването, екология, градския живот, трафик, престъпност и други. Критериите имат за цел да покажат развитието на всеки от градовете по различните показатели през годината.  

 

Титлата "Най-добър град за живеене" за 2014 година взе София. За бизнес град бе отличен Пловдив, а Асеновград - за най-красив. Читателската класация на Дарик пък спечели Русе.

Последни новини
виж всички

17 проекта на Варна

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

    http://www.tallships.bg
още виж всички
Сервизна информация

29.12.2016 | 12:00

Проект на Правилник за организацията и дейността на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта

Във връзка със създаването на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Варна, който ще подпомага Кмета на общината при провеждане на общинската политика за младежта...
виж всички