Навигация

11Дек


Изтегли изображение: [1] 

Варна спечели приза "Най-добър град за живот на младите"

31.03.2015 | 15:00

След като Варна бе обявена за Европейска младежка столица за 2017 година,  морската столица спечели и титлата „Най-добър град за живот на младите“, част от националната кампания на „Дарик радио“ и вестник „24 часа“. Лично президентът Росен Плевнелиев връчи приза на кмета Иван Портних по време на церемония в София.

 

Решеният проблем с липсата на места в детските градини, ремонтът на 230 детски площадки на територията на града, качественото средно образование, разнообразието от висши учебни заведения, възможностите за забавление и ниската младежка безработица са само част от предимствата, които наклониха везните в полза на Варна. Отчетени бяха и заслугите на хилядите младежи, които се включиха като доброволци в помощ на пострадалите от наводнението в кв. „Аспарухово“.

 

В тазгодишната класация участват всички 27 областни града в страната, които са оценявани по 31 критерия, обединени в десет групи, свързани с икономиката, здравеопазването, екология, градския живот, трафик, престъпност и други. Критериите имат за цел да покажат развитието на всеки от градовете по различните показатели през годината.  

 

Титлата "Най-добър град за живеене" за 2014 година взе София. За бизнес град бе отличен Пловдив, а Асеновград - за най-красив. Читателската класация на Дарик пък спечели Русе.

Последни новини
виж всички

16 проекта на Варна

Варна - Европейска младежка столица 2017

Варна - Европейска младежка столица 2017

Фокусът е поставен в сферата на социалните иновации и по-специално върху развитието на социалното предприемачество, разглеждано като инструмент...
още виж всички
Сервизна информация

30.11.2017 | 15:24

Съобщение

От 04-ти декември /понеделник/ се въвеждат временни маршрутни промени в обслужването на линия 10, съобщиха от общинската фирма „Градски транспорт“. След сп. „Хаджи Димитър“,  посока ЖП Гара,...
виж всички