Навигация

25Янр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

Варна - с две национални награди за туризъм

23.11.2016 | 14:00

С два приза бе отличена Община Варна по време на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) по време на тържествена церемония във вторник вечерта. Първият приз - "Община с най-големи инвестиции в туристическа инфраструктура за 2016 г., представящи пълноценно облика и културно-историческото наследство", бе връчена от Георги Щерев, зам.-председател на БХРА, на кмета на морската столица Иван Портних.

 
Гинка Чавдарова - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, и Бранко Кривокапич - председател на Балканския алианс на хотелиерските асоциации, връчиха втората награда на Варна  - "За социализиране на района край Морска гара и провеждане на най-мащабното туристическо мероприятие на 2016 г. – регатата Тол Шипс".
 
"Най-ценната, но и най-професионална оценка за развитието на туризма, е оценката на бранша. Затова за Варна е чест да бъде част от наградите на БХРА. Благодаря на колегите от браншовите структури, с които работим много ползотворно и без които тези награди нямаше да бъдат факт, благодаря и на министерството на туризма - за доброто сътрудничество. Това признание ни мотивира да бъдем още по-активни. Продължаваме напред, за да превърнем Варна в дестинация четири сезона", каза кметът Иван Портних.

 

"Положихме много усилия за развитието на туристическата инфраструктура, реализирахме успешни европейски проекти. И резултатите са налице - Морска гара посреща гостите ни по море с нова визия, а обновената зона е любимо място за културни и спортни прояви - като международната регата Тол Шипс. Догодина тя ще бъде и сцена за много събития,  свързани с титлата Европейска младежка столица!", допълни той. 

 

Церемонията за връчване на годишните награди на БХРА бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова. Сред гостите на събитието бяха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на околната среда и водите - Атанаска Николова, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Петър Кънев, представители на браншови структури.

Последни новини
виж всички

17 проекта на Варна

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

    http://www.tallships.bg
още виж всички
Сервизна информация

18.01.2017 | 16:57

Съобщение

Във връзка с влошената метеорологична обстановка и вследствие обилните снеговалежи и навявания път VAR 2028 (Новаково-Долище-Варна) се затваря за движение на МПС при кръстовището с път VAR 2033. В...
виж всички