Навигация

24Фев


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Варна – най-добър град според слушателите на Дарик

22.04.2016 | 18:00

Варна спечели наградите - „Най-добър град за живеене в България“ според слушателите на Дарик, и „Град - пазител на историята“. Призовете получи лично кметът Иван Портних на тържествена церемония в София.

 
„Това е изключително ценна награда, защото е оценка на хората. През последните две години рестартирахме града, реализирахме редица проекти. Върна се енергията и самочувствието на варненци като жители на морската столица“, каза при получаването на наградата кметът Иван Портних. Тя му бе връчена от Маринела Величкова, зам.-главен редактор на радио „Дарик“. 


При получаване на втория приз – „Пазител на историята“, от ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, кметът заяви: „Варна е и древна, и млада. Ние сме и Европейска младежка столица 2017, и град, който пази най-старото обработено злато в света. Преди няколко месеца съкровището от варненския некропол събра на едно място тримата най-големи в ЕС – Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Мартин Шулц. Това бе оценка не само за Варна, но и за историята на България“, каза кметът.  


Инициативата на „Дарик радио", съвместно с вестник „24 часа" се провежда за девета поредна година. Изследването има за цел да установи качеството на живот във всички 27 областни града в страната, оценени по специални критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи.


Досега София, Варна, Бургас и Велико Търново са получавали приза за „Най-добър град". Миналата година призът отиде в столицата.


http://dariknews.bg

Последни новини
виж всички

17 проекта на Варна

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

    http://www.tallships.bg
още виж всички
Сервизна информация

29.12.2016 | 12:00

Проект на Правилник за организацията и дейността на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта

Във връзка със създаването на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Варна, който ще подпомага Кмета на общината при провеждане на общинската политика за младежта...
виж всички