Навигация

22Юли


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Варна – най-добър град според слушателите на Дарик

22.04.2016 | 18:00

Варна спечели наградите - „Най-добър град за живеене в България“ според слушателите на Дарик, и „Град - пазител на историята“. Призовете получи лично кметът Иван Портних на тържествена церемония в София.

 
„Това е изключително ценна награда, защото е оценка на хората. През последните две години рестартирахме града, реализирахме редица проекти. Върна се енергията и самочувствието на варненци като жители на морската столица“, каза при получаването на наградата кметът Иван Портних. Тя му бе връчена от Маринела Величкова, зам.-главен редактор на радио „Дарик“. 


При получаване на втория приз – „Пазител на историята“, от ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, кметът заяви: „Варна е и древна, и млада. Ние сме и Европейска младежка столица 2017, и град, който пази най-старото обработено злато в света. Преди няколко месеца съкровището от варненския некропол събра на едно място тримата най-големи в ЕС – Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Мартин Шулц. Това бе оценка не само за Варна, но и за историята на България“, каза кметът.  


Инициативата на „Дарик радио", съвместно с вестник „24 часа" се провежда за девета поредна година. Изследването има за цел да установи качеството на живот във всички 27 областни града в страната, оценени по специални критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи.


Досега София, Варна, Бургас и Велико Търново са получавали приза за „Най-добър град". Миналата година призът отиде в столицата.


http://dariknews.bg

Последни новини
виж всички

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

25.05.2018 | 11:39

Съобщение

Във връзка с Черешова задушница на 26-ти май /събота/, от общинската фирма „Градски транспорт“ информират, че автобусни линии 40, 18, 118, 118 А и 55 ще се обслужват със следното разписание:...
виж всички