Навигация

13Авг


Изтегли изображение: [1] 

SAP влиза с три проекта във Варна

30.03.2021 | 15:45

Най-голямата европейска софтуерна компания SAP България влиза с нови проекти в морската столица, като част от инициативата на кмета Иван Портних "Варна - Град на Знанието". Това е кауза, която има за цел дългосрочно развитие на морската столица и трансформиране на икономическия профил на града чрез дигитални, иновативни и зелени решения. Предстои откриване на  SAP академия в Икономическия университет, изграждане на интегрирана информационна система в ВВМУ „Никола Вапцаров“ и колаборация между SAP Labs и Техническия университет, обясни  Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България.

 

На 25 март академичният съвет на ИУ-Варна взе решение да даде старт на академия за обучение и сертифициране на студенти след подписване на договор със SAP SE за асоциирано членство в университетски алианси (SAP University Alliances). SAP University Alliances представлява общност от над 8000 представители на над 2900 образователни институции от повече от 100 държави, чиято цел е да подготви новото поколение професионални кадри, които да изграждат и да бъдат част от високоефективни бизнес организации. В рамките на тази общност студентите ще имат достъп до софтуер, полезна информация и поглед върху процеси от развойна дейност, предоставени от SAP. 

 

Като част от университетските алианси студентите ще могат да членуват в SAP Next-Gen Labs, където да обменят свободно идеи и да се свързват с предприятията, в които биха могли да постъпят на работа. Стратегическата иновативна младежка инициатива (също част от партньорството) се базира на екосистемата на SAP и SAP Next-Gen Consulting. Благодарение на нея студентите ще имат досег с партньори на софтуерната компания, с които съвместно могат да разискват реални консултантски проекти и казуси по време на своето образование. По този начин ще бъде надграден образователният материал и студентите ще получат безценен практически опит. Не на последно място SAP University Alliances свързват клиентите на SAP с цялата академична общност чрез платформата SAP Next-Gen for Industries - студентите могат да установят връзка със стартъпи, акселератори и инвеститори от „силициеви долини“ в цял свят.

 

Съвместната работа на SAP, Община Варна и ИУ Варна ще предостави нови възможности на младежката общност в града, ще подпомогне разкриването на нови работни места и развитието на бизнеса, и ще подкрепи най-ценния ресурс на града –познанията и уменията на неговите жители, съобщиха от SAP България. „В рамките на цялостната платформа „Варна - град на знанието“ това е първа стъпка към т.нар. „преквалифициране“, което ще повиши качеството в знанията на завършилите студенти, тяхната конкурентоспособност на пазара на труда и най-вече инициативата затвърждава  желанието ни да помогнем на всеки регионален център да задържа младите хора. Те са бъдещето му“, заяви Радомир Миланов.

Последни новини
виж всички

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

05.08.2022 | 10:04

Съобщение

От дирекция „Местни данъци“ към Община Варна съобщават, че поради възникнала техническа неизправност в мрежата на мобилния оператор, с който работят, е възможно връзката с обявените телефони за...
виж всички